GastroUpdate Alapítvány

Felhívjuk a szerzők figyelmét, hogy idén az éves kiadványunkban is megjelennek a képek illetve a rövid (max 500 karakter, szóközzel) bemutatások. Ezért kérjük minden szerzőt hogy nézze át saját bemutatását, aki még nem tette meg, aktualizálja (harmadik személyben) azt és küldje el az alapítvány e mail címére azt. Ha a kép nem megfelelő kérjük küldjenek másikat.

 

 

Résztvevők:

Dr. Altorjay Áron

sebész, mellkas sebész
2000. óta a Fejér Megyei Szent György Kórház Sebészetének vezetője;
a SOTE egyetemi magántanára

Dr. Altorjay István


med. habil., kandidátus belgyógyász, gasztroenterológus, klinikai onkológus
munkahely: Debreceni Egyetem OEC, Belgyógyászati Intézet, Gasztroenterológiai Tanszék vezetője. Fő érdeklődési terület: tápcsatornai vérzések, gyulladásos bélbetegségek, gasztroenterológiai immunológia, tápcsatornai tumorok.

Dr. Asztalos Imre

Sebész szakorvos. Országos Gyógyintézeti Központ Sebészeti Osztályán dolgoztam. Érdeklődési területem a gastroenterológiai sebészet mellett a funkcionális betegségek diagnosztikája, osztályunkon lévő gastroenterológiai funkcionális labor vezetem. A Gastroupdate Alapítvány kuratóriumi tagja, főtitkára vagyok

Dr. Bahéry Mária

A Semmelweis Orvostudományi Egyetemen 1981-ben kaptam meg az általános orvosi diplomámat. A végzés után négy évig az Uzsoki Kórház Radiológiai Osztályán dolgoztam. Radiológia szakvizsgát 1986-ban szereztem.  1985-1997 között a Szent Margit Kórház Radiológiáján dolgoztam, ahol széles körű közkórházi gyakorlatot szereztem, a legtöbb tapasztalatot a gasztroenterológiai diagnosztika területén gyűjtöttem. 1997 óta az Országos Onkológiai Intézet Radiológiai Diagnosztikai Osztályán dolgozom főorvosként. Itt munkám során lehetőségem nyílik  a radiológiai diagnosztika szinte minden ágát művelni (hagyományos röntgen, mammográfia, UH, CT, MR, UH- és CT vezérelt intervenciók). 2000-2004 között a Magyar Radiológusok Társaságának Ultrahang Szekciója vezetőségi tagja voltam. A Gastro Update munkájában a kezdettől fogva folyamatosan részt veszek.

Dr. Bajor Judit

Egyetemi tanulmányait a Pécsi Orvostudományi Egyetemen végezte, 1993-ban diplomázott az Általános Orvosi Karon. Végzést követően a családorvosi rezidens programban licence vizsgát tett. 1996 óta a Baranya Megyei Kórház Gasztroenterológiai Osztályán dolgozik, 2005 óta adjunktusi beosztásban. Belgyógyászati szakvizsgát 1999-ben, gasztroenterológiai szakvizsgát 2003-ban szerzett. Fő érdeklődési területe a vékonybél betegségei, ezen belül a coeliakia.  A Liszt érzékenyek Országos Egyesülete pécsi csoportjának alapító tagja, orvosa.  Alapítója és elnöke a Fiatal Gasztroenterológusok Munkacsoportjának, valamint alapító tagja a fiatal gasztroenterológusok nemzetközi szervezetének (ASTERYGs).

Dr. Banai János

Belgyógyász, gasztroenterológus. Jelenleg az Állami Egészségügyi Központ Gasztroenerológiai Osztály Osztályvezető főorvosa. Fő érdeklődési terület a vékonybél betegségei, valamint az ismeretlen eredetű gyulladásos bélbetegségek. A Gasztroenterológiai Szakmai Kollégium tagja, a Magyar Gasztroenterológai Társaság gazdasági titkára, a Europian Association of Surgeons, Gastroenterolgists and Oncologists Magyar Tagozat belgyógyász elnöke.

Dr. Bánsághi Zoltán

Nyűglődtem az egyetemen. Sokan pszichiáternek láttak, magam sebész szerettem volna lenni.
A szerves kémián mindig elvéreztem és versírás közben lettem radiológus. Pap János egyik betegében egyszer láttam valamit. Közel volt a felszínhez, nem tudtuk mi az. A klinikán új voltam, még nem szakorvos, csak olyan gyöttment”. Azt mondtam: szúrjuk meg UH vezérelve. A kollégák elrökönyödtek, fagyott, bolondnak kijáró csend  lett. Úgy gondolom kicsit szégyeltek, mint vendégségben a böfögő kamaszt. Pap János hallhatott, alig láthatóan mosolygott, majd rábólintott. Így lettem. Köszönöm, János.

Dr. Bene László

1981-ben végeztem, Budapesten. Kezdettől fogva gasztroenterológiai profilú belgyógyászati osztályon dolgozom, 1996-óta jelenlegi munkahelyemen a Péterfy Sándor utcai Kórházban. Fő érdeklődési területem a gyulladásos bélbetegség, ebből szereztem PhD fokozatot 2004-ben. Az MGT vezetőségi, a colon szekció elnökségi (past president) tagja, az immunológiai és finanszirozási munkacsoport vezetője vagyok.

Dr. Beró Mariann


Munkahely: Pest megyei Flór Ferenc Kórház, Belgyógyászati-Gasztroeneterológiai Osztály
Beosztás: belgyógyász és gasztroenterológus szakorvos Érdeklődési területe: gasztroenterológia, endoszkópos diagnosztika és terápia, ultrahang diagnosztika

Dr. Beró Tamás

Baranya Megyei Kórház Belgyógyászati és Gasztroenterológiai Osztály osztályvezető főorvosa.
Érdeklődési terület: gasztroenterológia, klinikofarmakológia
Vékonybél betegségek, gastrointesztinális fiziológia, intesztinális barrier functiók ( abszorpció, szekréció, permeabilitás, gasztro-intesztinális immunológia), gasztrointesztinális oncológia, primer gasztrointesztinális non-Hodgkin malignus lymphoma, májbetegségek

Dr. Bodoky György

egyetemi magántanár. Fővárosi Szent László kórház Klinikai Onkológiai osztály osztályvezető főorvosa. A Magyar Klinikai Onkológiai Társaság elnöke. Az osztályunk a szolid tumorok gyógyszeres daganatellenes kezelésével foglalkozik. Az osztály profiljában kiemelt helyet foglal el a gastrointestinális daganatok kezelése. Az osztályon jelenleg e témában 23 klinikai vizsgálat zajlik.

Dr. Bogner Barna

 

Dr. Bogner Barna pathologus és cytopathologus szakorvos, igazságügyi orvosszakértő. A Tolna Megyei Önkormányzat Balassa János Kórháza Pathologiai Osztályának osztály vezető főorvosa. Fő érdeklődési területe a gasztrointesztinális traktus-, ezen belül a colorectalis carcinomák klinikopathologiája. A fenti témakörökben rendszeres előadó a Magyar Sebész Társaság Colon Szekciója, a Magyar Koloproktológus Társaság és a Magyar Pathologus Társaság kongresszusain.

 

Dr. Bor Katalin

radiológus. 1971-ben kaptam általános orvosi diplomát a Budapesti Orvostudományi egyetemen. 1978-ban lettem radiológus szakorvos. 1981-ben „ Az epehólyag és az epeúti megbetegedések komplex radiológiai diagnosztikája” című dolgozatommal kandidátusi fokozatot nyertem. Szűkebb érdeklődési területem a radiológián belül a gasztroenterológia és a kardio-pulmonológia.
1978-1996-ig az Orvostovábbképző Egyetem radiológiai klinikáján dolgoztam, 1987-től docensként. 1997-2002-ig a MÁV Kórház radiológiai osztályát vezettem, jelenleg a budapesti IMC orvos igazgatója vagyok.

Dr. Brownstone Éva

A Semmelweis Orvostudományi Egyetemen végeztem, kijöttem Ausztriába. Itt az általános orvosi (háziorvosi) kiképzés után belgyógyász szakorvos lettem majd gasztroenterologus és hepatologus. Egy évig Németországban Prof. Sáfrány Lászlónál endoszkopos képzésen vettem részt. Ma egy városi korházban osztályvezető főorvos és az osztrák gasztroenterologiai társaság endoszkopos szekciójának vezetője vagyok

Dr. Brownstone Georg

Amerikában születtem Beregszászi szülőktől 1940-ben. Cleveland, Ohio környékén éltem, tanultam, Bécsben jártam egyetemre és itt végeztem 1971-ben. Mielőtt visszatértem Amerikába, 6 hónapig dolgoztam Heribert Thaler-al, a Wilhelmineni kórházban, ahol többek között egy csomó belet láttam belülről, és egy pár gasztoszkópiát végeztem saját kezűleg, először és utoljára életemben.

Dr. Buzás György Miklós

1948-ban született Kolozsvárott. Orvosi tanulmányait 1966-72 között szülővárosában végezte. 1972-1975 között Bukovinában körzeti orvos. 1974-1978 között belgyógyászati gyakorlatot végzett, 1978-ban belgyógyász szakvizsgát tett- 1978-1991 között a szilágysomlyói Területi Kórház belgyógyászati és gasztroenterológiai osztályán szakorvos, majd 1986-1990 között osztályvezető főorvos. 1990-től a budapesti Balassa János Kórház I.Belgyógyászati osztályán adjunktus, 1992-1996 között az intézet tudományos igazgatója. 1991-ben a Haynal Imre Egészségtudományi Egyetemen gasztroenterológusi szakvizsgát tett. 1997 óta a Ferenc városi Egészségügyi Szolgálat gasztroenterológiai szakrendelésének vezető főorvosa. Érdeklődési területe: Helicobacter pylori, orvostörténelem.  

Dr. Cserepes Éva

1981-ben végeztem a Semmelweis Orvostudományi Egyetemen Budapesten. 1985-ban szakvizsgáztam radiológiából. Az Orvostovábbképző Intézet  (később Orvostovábbképző Egyetem, Haynal Imre Egyetem,  Országos Gyógyintézeti Központ) radiológiai osztályán kezdtem dolgozni, 5 év kivételével annak megszüntetéséig. 1995-2000. közt a Semmelweis Egyetem II. Belklinikájának munkatársa voltam. Jelenleg az Állami Egészségügyi Központ radiológiai osztályán dolgozom. A radiológián belül fő érdeklődési területem a gastroenterológia.

Dr. Demeter Pál

1986-ban végzett a Debreceni Orvostudományi Egyetemen. Belgyógyászatból, majd gasztroenterológiából szerzett szakvizsgát. 2004-ben tudományos fokozatot szerzett és a Szent Margit Kórház Gasztroenterológiai Osztályának osztályvezető főorvosává nevezték ki. A Magyar Gasztroenterológiai Társaság vezetőségi tagja. 2006-tól tagja az Amerikai Gasztroenterológiai Társaságnak is.

Dr. Döbrönte Zoltán

egyetemi tanár, a Vas Megyei Markusovszky Kórház Belgyógyászati és Gasztroenterológiai osztályának osztályvezető főorvosa (1988-tól), a Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi Kar Szombathelyi Képzési Központjának részfoglalkozású tanszéki csoportvezetője (2006-tól). A Magyar Gasztroenterológiai Társaság, az Endoszkópos Szekció és a Magyar Belgyógyász Társaság vezetőségi tagja, a Gasztroenterológiai Szakmai Kollégium és a Belgyógyászati Szakmai Kollégium tagja.

Dr. Ferenci Peter

1948-ban Budapesten született. Orvosegyetemi tanulmányait Bécsben 1966 és 1972 között végezte. 199 óta Belgyógyász szakorvos, 1994 óta Hepatológus Szakorvos. 1990 óta egyetemi tanár. 1998 óta Humángenetikus szakorvos, 2002 óta a bécsi Orvosegyetem Humángenetikai laborját vezeti. A  bécsi Orvostudományi Egyetem 4. Belgyógyászati Klinikája Hepatológiai Klinikai részlegét vezeti. Számtalan nemzetközi társaság rendes és tiszteleti tagja. A magyar gastroenterológiával és hepatológiáva évek óta szoros kapcsolat köti össze. A Hepatológia nemzetközileg elismert szaktekintélye.

Dr. Forrai Gábor

Állami Egészségügyi Központ (Budapest), Radiológia Osztályvezető főorvos, Váci Jávorszky Ödön Kórház, Emlőszűrő és Diagnosztikai Központ vezető főorvos. Fő profilok: Komplex emlődiagnosztika, onkológiai és intervenciós radiológia, CT, MRI. European Society for Breast Imaging – Vezetőségi és alapító tag, Magyar Radiológusok Társasága Emlődiagnosztikai Szekció – főtitkár. European Society for Breast Imaging – Vezetőségi és alapító tag
Groupe des Radiologues d’Expression Francaise – alelnök
Magyar Radiológusok Társasága Emlődiagnosztikai Szekció – főtitkár. Tudományos tevékenység: PhD fokozat: Szegedi Tudományegyetem, 2001
Címe: Célzott core biopszia, stereotaxia és dinamikus MR vizsgálat az emlőbetegségek primer diagnosztikájában és a terápiás hatások, mellékhatások lemérésében.

Dr. Fuszek Péter

1992-ben végeztem a Semmelweis Orvostudományi Egyetemen. 1992-2007 között a SOTE I.sz. Belklinikán dolgoztam. 1998-ban tanársegédnek, majd 2006-ban adjuktusnak neveztek ki. 2000-2007 között a gastroenterológiai munkacsoport helyettes vezetője voltam Semmelweis Orvostudományi Egyetem I.sz. Belklinikáján.
2007-ben Ph.D. fokozatot szereztem. (téma: A colorectalis daganatok (CRC) epidemiológiája és pathogenezise)
2007 szeptembere óta a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház Endoscopos labor vezetője vagyok. Érdeklődési kör: CRC kemopreventio, epeúti terápiás endoscopia.

Dr. G. Kiss Gyula


Belgyógyász, gastroenterológus
Hajdu-Bihar Megyei Önkormányzat Kenézy Gyula Kórház II.Belgyógyászatának osztályvezető főorvosa. 1994. Kandidátusi tudományos fokozat  Magyar Gasztroenterológus társaság vezetőségi tag, Amerikai Gastroenterologiai Társaság tagja

Dr. Gyökeres Tibor

belgyógyász, gasztroenterológus, klinikai farmakológus.
Állami Egészségügyi Központ Gasztroenterológiai Osztályának részlegvezető
főorvosa,
MGT Endoszkópos Szekció Főtitkára

Érdeklődési, kutatási területek: endoszkópia, pancreatológia,
neuroendokrin tumorok, GIST.

 

Dr. Győri Gabriella

Az I. sz. Belgyógyászati Klinika Röntgen Osztályán dolgozom, 6 éve az osztályvezetőként. A klinika profiljának megfelelően sikerült tapasztalatokat gyűjteni a gastroenterologia, az anyagcsere-csontbetegségek, az endokrinologia, a nephrologia és a  haematologia területén. A II. Pathologiai Intézet cytologusaival együttműködve évente megközelítőleg 1000 UH-vezérelt biopsiát végzünk. CT-vizsgálat végzésére az Árpád Kórház területén működő Labscreen Kft Diagnosztikai Laboratóriumában van módom.

Dr. Harsányi László

egyetemi docens. 1979 óta a Semmelweis Egyetem I. Sebészeti Klinikáján dolgozik, jelenleg igazgatóhelyettesi beosztásban. Onkológus sebész, elsődleges tevékenységi köre az emésztőszervi daganatok sebészete. Sokéves határterületi együttműködésben szerzett, kiemelkedő tapasztalatokkal rendelkezik a retroperitoneum illetve a kismedence sebészetében is. Tudományos munkája a perioperativ anyagcsere vizsgálatokhoz köti, minősítést is ebben a témában szerzett.

Dr. Járay Balázs


1962-ben születtem, 1987-ben végeztem a SOTE ÁOK-n.
1992-től a mai napig a SE II. Pathologiai Intézet Cytologiai Laboratoriumának vezetője vagyok mint egyetemi adjunktus.
Pathologiai és cytopathologiai szakvizsgát tettem 1991-ben és 2000-ben.  A Magyar Pathologus Társaság Cytodiagnosztikai Szekciójának titkára vagyok hetedik éve.

Dr. Juhász Márk

Semmelweis Orvostudományi Egyetemen 1996-ban végeztem, azóta a SE II.sz. Belgyógyászati Klinikán dolgozom. Belgyógyászatból 2001-ben, gasztroenterológiából 2003-ban szakvizsgáztam. PhD fokozatomat 2004-ben szereztem, kutatási témám a gyomor- és hasnyálmirigyrák potenciális onkogénjeinek és tumorszuppresszor génjeinek vizsgálata volt. Fő klinikai érdeklődési területem a coeliakia.

Dr. Kiss András

egyetemi docens, Semmelweis Egyetem 2. Pathologia Intézet: Molekuláris Pathologia Laboratórium vezetője (Pathologia szakvizsga, Molekuláris genetikai diagnosztika szakvizsga, Cytopathologia szakvizsga). Az orvostudományok kandidátusa, egészségügyi szakmenedzser, ”Decretum Habilitationis”, Semmelweis Egyetem Budapest. International Academy of Pathology: International Councilor. 36 angol nyelvű és 7 magyar nyelvű publikáció (össz IF: 103.3). Molekuláris pathologiai diagnosztika: HER-2, Helicobacter pylori clarithromycin rezisztencia megharározás, HPV tipizálás.

Dr. Kiss János

Sebész, mellkassebész, gasztroenterológus szakorvos. Korábban az Országos Gyógyintézeti Központ (Szabolcs utcai kórház) sebészeti osztályának osztályvezető főorvosa, Jelenleg az Állami Egészségügyi Központ főorvosa. Országos Sebész Szakfelügyelő főorvos. Az EFSzSzTB és a Nemzeti Vizsgabizottság elnöke. A Magyar Tudományos Akadémia Doktora. A Sebész és a Gasztroenterológus Szakmai Kollégiumok tagja.

Dr. Kiss Róbert

beo: o vez főorv Állami Egészségügyi Központ. Kardiológiai O. Szakv: bel, kard , angiológia Ph.D. témám volt: Glycoprotein blokkolók antithrombotikus hatásának mechanizmusa 1993 Külföld: egy év Leuveni Katolikus gyetem, Belgium 3 hó: Mayo Clinics Rochester MN USA Társ megbiz: 2001-2003 Magyar Thrombosis és Haemostasis Társaság elnöke 2007-2010 Magyar Kardiológus Társaság főtitkára

Dr. Kovács Márta

Gimnáziumi tanulmányaimat Tatán az Eötvös József Gimnáziumban végeztem. A Semmelweis Orvostudományi Egyetem Általános Orvostudományi Karán szereztem diplomát 1990-ben.Majd 1999-ben aBudapesti Közgazdaságtudományi Egyetem  Posztgraduális Karán orvos-közgazdászként végeztem. 1990 óta a Vaszary Kolos Kórház II. Belgyógyászati Osztályán dolgozom, belgyógyász és gasztroenterológus szakképesítést szereztem. Jelenleg a Semmelweis Egyetem Doktori Iskola, Hepatológia PhD program hallgatója vagyok. Érdeklődési területem a portális hypertensió és a kapszulás endoszkópia.

Dr. Kupcsulik Péter

tanszékvezető egyetemi tanár. A Semmelweis Egyetem I. sz. Sebészeti Klinikája igazgatója. Sebész, gastroenterológus. 1998 és 2003 között a MOK Elnöke. Számos hazai és nemzetközi tudományos társaság tagja. A hazai májsebészet és májtranszplantáció gyakorlatának meghonosításában jelentős szerepet játszott. Érdeklődése a gastrointestinális onkológiai sebészet teljes palettáját felöleli. Kiemelendő munkássága a nyelőcső-, a máj- és májkapu tumorainak sebészi kezelésében, a portális hypertenzió, valamint az akut gasztrontesztinális vérzések kezelésében.

Dr. Lakatos László

A Veszprém megyei Csolnoky Ferenc Kórház I. Belgyógyászati osztályának vezető főorvosa. A Magyar Gasztroenterológiai Társaság vezetőségének tagja, az MGT colon szekciójának 2009-től megválasztott elnöke, a Gasztroenterologiai Kollégium tagja, több külföldi és nemzetközi társaság tagja. Fő érdeklődési területe a colorectalis betegségek, ezen belül is elsősorban a gyulladásos bélbetegségek.

Dr. Lakatos Péter László

Semmelweis Egyetem I. sz. Belgyógyászati Klinikáján egyetemi tanársegéd. 2002-ben védte meg PhD-ját. Vezetőségi tag az ECCO (Európai Crohn-Colitis Társaság) és az IOIBD (International Organization for the Study of Inflammatory Bowel Disease) nemzetközi társaságokban. Szerkesztőségi tagja a World Journal of Gastroenterology és a LAM folyóiratoknak. Állandó reviewer számos nemzetközi folyóiratban.

Dr. Landherr László

A Semmelweis Orvostudományi Egyetem ÁOK végeztem 1979-ben. Az Uzsoki utcai Kórház Fővárosi Onkoradiológiai Központjában 1979. október 1. óta dolgozom megszakítás nélkül, jelenleg főorvosi beosztásban. 1983-ban onkoradiológia, 1998-ban klinikai onkológia szakvizsgát tettem. A Magyar Szenológiai Társaság alapító és kezdettől fogva vezetőségi tagja és a Magyar Onkológusok Társaságának főtitkára vagyok.

Dr. Lázár György

tanszékvezető egyetemi tanár. A szegedi Sebészeti Klinika igazgatója 2004. június 20-tól. Klinikai érdeklődési területe: gastroenterologiai sebészet, onkológiai sebészet, minimálisan invaziv sebészet. Tudományos érdeklődése: sepsis (klinikai és kísérletes vonatkozások), onkológiai kutatás (klinikai és kísérletes vonatkozások)

Dr. Lengyel Zsolt

1996-ban végeztem a Debreceni Egyetem Általános Orvosi Karán. Hét hónapot dolgoztam a megyei kórház radiológiáján, majd az egyetem PET-Centrumában kezdtem el PhD hallgatóként tevékenykedni. 1997-től főállásban foglalkoztam PET-tel, mint nukleáris medicina rezidens. 2001-ben szakvizsgáztam és 2004-ben szereztem PhD fokozatot a gerincvelő sugársérüléseinek PET-vizsgálata témakörben. Jelenleg – 2005 óta – a budapesti Poziton-Diagnosztika Kft-ben dolgozom, mint osztályvezető főorvos, ahol elsősorban klinikai PET/CT-vel foglalkozom főleg onkológiai indikációkban.

Dr. Lestár Béla

sebész szakorvos.  Belgiumban Leuvenben Master Degree of Medical Sciences címet 1987-ban kaptam meg, majd 1991-ben szintén Leuvenben Ph.D tézisemet megvédtem. Kutató és jelenlegi klinikai munkám az anorectalis fiziológia és a colorectalis sebészet területére terjedt. Leuvenből hazatérve több mint 10 évig a Budapesten a Szabolcs utcai kórház sebészeti klinikáján dolgoztam, majd a Szent Rókus korház Sebészeti Osztályának osztályvezető főorvosa voltam a korház megszűnéséig. Jelenleg a Ceglédi Városi Korház Sebészeti osztályának osztályvezető főorvosa vagyok

Dr. Madácsy László

Dr. med. habil. Ph.D a Fejér Megyei Szent György Kórház I. sz-ú Belgyógyászati Osztályának osztályvezető főorvosa, és az Olympus Medical Care Hungary Endoszkópos Laboratórium orvos igazgatója, Fejér Megyei Belgyógyász Szakfelügyelő Főorvos. A Magyar Gastroenterológiai Társaság vezetőségének tagja, mely mellett az MGT motilitási szekciójának elnökségi tagja és 2008-tól az MGT endoszkópos szekciójának leendő, választott elnöke.

Dr. Magyar Anna

belgyógyász, háziorvos a Bp. II. kerület Vérhalom tér 10. sz. alatti háziorvosi rendelőben. 2002 óta az MGT Háziorvosi Szekció elnöke. A kezdetektől tagja a Gastroupdate munkacsoportjának, munkánk lelkes segítője, megjelent könyveink lektora.

Dr. Metzger Péter

sebész. A SOTE III. Sebészeti Klinikáján és a HIETE I. sz. Sebészeti Klinikáján dolgoztam, 1994-ben a védtem meg Kandidátusi disszertációmat a laparoszkópos cholecystectomia kísérletes vonatkozásaiból. A regensburgi - és Wuppertalban a Witten-Herdecke egyetem sebészeti Klinikáin dolgoztam. 1995-ben Münchenben Német sebész szakorvosi vizsgát tettem. Budapesten a SOTE Oktató kórháza Sebészeti osztályának osztályvezető főorvosa, jelenleg a bécsi Dounaspitalban a Sebészeti osztály Docense vagyok. A Gastro Update alapító tagja, jelenleg az alapítvány elnöke.

Dr. Nagy Attila

A Veszprémi Kórház Általános és Érsebészeti Osztályát vezetem 19 éve. Speciális érdeklődési területem a coloproctológia. Az országban csak mi végezzük a transanális endoszkópos beavatkozásokat (TEM), azaz a rectumban elhelyezkedő benignus és T1-T2 stádiumú rosszindulatú tumorok  végbélnyíláson keresztüli, kellő onkológiai radikalitású eltávolítását. Az ország 5 legnagyobb esetszámot operáló IBD centruma között tartank nyilván bennünket.

Nagy Ferenc dr.

Belgyógyász, gasztroenterológusa a Szegedi Tudomány Egyetem I. sz. Belgyógyászati Klinikájának docense. Szegedi Orvostudományi Egyetem Általános Orvosi Karán végezett, majd egyetemi gyakornok, tanársegéd és adjunktus munkaköröket látott el. Belgyógyászatból, gasztroenterológiából szakvizsgázott, kandidátusi disszertációját, a colitis ulcerosa klinikumából védte meg, majd habilitált Szegeden. Elsősorban a vastagbél betegségekkel, az ultrahang diagnosztika, az endoszkópos vizsgálatok, és az egészségügyi informatika kérdéseivel foglalkozik.

Dr. Nemesánszky Elemér

med. habil., c. egyetemi magántanár, labor-bel és gasztro-szakorvos. Jelenlegi  munkahely: Szent János Kórház Hepatológiai Szakambulancia (vezető főorvos). Tudományos közlemények száma: 168; Könyvfejezet: 3; Könyv: 2; Legutóbb megjelent: Nemesánszky Elemér, Werling Klára: Vírushepatitisek: a megelőzés és a kezelés lehetőségei SringMed Kiadó, 2006.

Dr. Oláh Attila

A győri Petz Aladár Megyei Oktatókórház Sebészeti osztályának vezetője. Egyetemi magántanár a Pécsi Tudományegyetem Általános Orvosi Karán. A Magyar Tudományos Akadémia doktora. Fő érdeklődési és kutatási területe a hepato-pancreato-biliaris sebészet.

Dr. Oláh Tibor

1959-ben születtem, 1997 óta vagyok a Szegedi Kórház Sebészeti Osztályának főorvosa, jelenleg a Siofoki Városi Korház Osztályvezető Főorvosa vagyok. Fő érdeklődési köröm a gastroenterológiai sebészet, ezen belül a nyelőcső és a gyomor, valamint a vastagbél sebészete, illetve a minimálisan invazív sebészet.

Dr. Orosz Zsolt

Születési idő, hely: 1960, Mór. Általános orvosi diploma megszerzése 1985, SOTE. Pathologiai szakvizsga 1989. Munkahely: Országos Onkológiai Intézet Daganatpathologiai Osztály. Beosztás osztályvezető főorvos, 2002-. PhD fokozat: 2001. Cytopathologiai szakvizsga 2002. Magyar Pathologusok Társasága Vezetőségi tagság: 1995-, elnök 2006-, Pathologus Szakmai Kollégium tagja 2000-.

Dr. Pakodi Ferenc

Született 1954 - ben Székesfehérváron. 1978 - ban végzett a korábbi nevén Pécsi Orvostudományi Egyetemen. 1980 - ig a Kórélettani Intézetben tevékenykedett, azóta pedig az I. sz. Belgyógyászati Klinikán dolgozik, jelenleg klinikai főorvosként. 1993. óta gasztroenterológus szakorvos. 1998. óta az Endoszkópos Labor vezetője. Tagja az MGT vezetőségének. 1994. óta foglalkozik endoszkópos ultrahanggal.

Dr. Pap Ákos

Végzettség: 1964-1970 Szent-Györgyi Albert Orvostudományi Egyetem, 1975 Belgyógyászat, 1980 Gastroenterológia, 1981 Orvostudomány Kandidátusa, 1991 Orvostudomány Doktora, 1994 Habilitált Doktor (Dr. Med. Habil.), 1996 Egyetemi Magántanár. Munkahelyek: 2007 - Országos Onkológiai Intézet Gastroenterologia-Endoscopia, 2007 - Budaörs Egészségház Gastroenterologia. Külföldi tanulmányutak: 1989 - 1990 Mayo Clinic, Rochester, MN, 1982   Creighton Univ., Omaha, Nebraska,
1978 - 1979 Marseille, Inserm,

Dr. Pápai Zsuzsanna

Belgyógyász, onkológus szakorvos vagyok. 1986-2004-ig az Országos Onkológiai Intézetben dolgoztam. Korábban az Országos Gyógyintézeti Központ (Szabolcs utcai kórház) onkológiai osztályának osztályvezető főorvosa, Jelenleg az Állami Egészségügyi Központ Onkológiai osztályának osztályvezető főorvosa. Tudományos fokozatot 2003-ban szereztem: A malignus támasztószöveti tumorok prognosztikai faktorai  címmel.

Dr. Papp András

Sebész, egyetemi tanársegéd a SOTE I.sz. Sebészeti Klinikáján. Fő érdeklődési területe a gastroenterológiai, colorectalis, laparosccopos és onkológiai sebészet..

Dr. Papp János

Belgyógyász, gastroenterológus, egyetemi tanár
1967 óta dolgozik a SE I. Belklinikáján. Fő érdeklődési területe az emésztőszervi endoszkópia. 1972 óta végez ERCP-t, 1976 óta endoszkópos sphincterotomiát, amely Magyarországon ő vezetett be. A Gastro Update rendezvények alapító tagja és a Gastro Update Alapítvány kuratóriumának tagja. A Magyar Gastroenterológiai Társaságnak 2000-2002 között elnöke volt.

dr. Pintér Tamás

1955. december 31.-én Budapesten születtem. A SOTE ÁOK-n 1980-ban szereztem diplomát „summa cum laude” minősítéssel. Orvosi pályámat Győrben a Megyei Kórház IV. Belgyógyászati Osztályán kezdtem, majd 1987 óta Onkoradiológiai Osztályon dolgozom. Belgyógyászatból, klinikai onkológiából majd sugárterápiából tettem szakvizsgát.
1994. márciustól osztályvezető főorvosként irányítom a Petz Aladár Megyei Oktató Kórház Onkoradiológiai Osztályának munkáját. Vezetésem alatt az osztály betegforgalma meghatszorozódott, valamennyi solid tumor gyógyszeres és sugárkezelésével foglalkozunk. Az osztály egyik fontos profilja a nemzetközi gyógyszerkutatásban való részvétel - 1991 óta csaknem 100 klinikai vizsgálatban (emlő-, vastagbél-, ovarium-, fej-nyaki, gyomor, pancreas tumorok kemoterápiája, hányáscsillapító, fájdalomcsillapító, erythropoietikus gyógyszerek fázis II, III, az esetek többségében regisztrációs vizsgálatai).

Dr. Rácz István

A Pécsi Orvostudományi Egyetemen szerzett diplomát 1975-ben. Belgyógyász és gasztroenterológus szakorvos, egyetemi magántanár, a győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórház I. Belgyógyászati-gasztroenterológiai osztályának osztályvezető főorvosa.
2006-tól a Magyar Gasztroenterológiai Társaság elnöke, tagja az European Society of Gastrointestinal Endoscopy vezetőségének.
Főbb érdeklődési területei: a gasztrointesztinális vérzések diagnosztikája és terápiája, Helicobacter pylori, a vékonybél kapszulás endoszkópiája, továbbá a colorectalis daganatok endoszkópiája és prevenciója.

Dr. Rudas Gábor

1979-ben végeztem a SOTE-n. Szakvizsgáim: gyermekgyógyászat, neonatológia és radiológia. 2000-ig a II. Gyermekklinikán dolgoztam. Fellowshipek: 1989 Harvard, 1991 John Hopkins, 1993 Toronto Univ. 2000 és 2006 között Ausztriában dolgoztam: a linzi Landesfrau- und Kinderklinik, ill. a bécsi St. Anna Kinderspital radiológiáján. 2006 óta a SE MR Kutatóközpontját vezetem. Fő érdeklődési területek: neuroradiológia (főleg gyermek és neonatális, fMRI, MRSpektroszkópia, DTI, stb.), de általában a gyermekradiológia valamint az alapkutatások. A gastroenterológiai MR vizsgálatokkal 2001 óta foglalkozom.

Dr Ruszinkó Viktória

A győri Petz Aladár Megyei Oktatókórház Gyermekcentrumának vezetője. Csecsemő-, gyermekgyógyász és gasztroenterológus szakorvos. Az utóbbi szakterülettel több, mint tíz éve foglalkozik, megteremtve a régióban a gyermek-gasztroenterológiai szakellátását.

Dr. Sápy Péter

egyetemi tanár, a Debreceni Egyetem, ÁOK, II.sz. Sebészeti Klinikájának volt igazgatója, jelenleg a DE OEC Sebészeti Intézet, Auguszta Sebészeti Központ vezetője. Az orvostudomány doktora. Fő érdeklődési területe a gastroenterológiai sebészet, ezen belül a pancreas-és májsebészet.

Dr. Schaff Zsuzsa

egyetemi tanár, a Semmelweis Egyetem II.sz Pathologiai Intézetének igazgatója. A Pathologus Szakmai Kollégium elnöke, a Gastroenterologus SzK tagja. Az Onkológus és Sugártherápiás SzK volt elnöke.  Kutatási területe elsősorban a hepatológia és az onkológia. Számos közleményt publikált, kiemelten a fenti területekről. Több hazai és nemzetközi projekt témavezetője és résztvevője. Az International Academy of  Pathology (IAP) Hung.Div. elnöke.  

Dr. Székely György

Dr. Székely György Szent János Kórház I. Belgyógyászati és Gasztroenterológiai Osztály 
1993 óta vagyok a fenti osztály vezetője. Kutatási témáim:
1. A májkeringés vizsgálata diffúz és gócos májbetegségekben
2. Az anorectum endoszonográfiás vizsgálata
3. Epeúti komplex diagnosztika
Hobbi: zene, irodalom, természetjárás, Gastro Update

Dr. Takács Tamás

egyetemi tanár, a SZTE I. sz. Belgyógyászati klinikán dolgozom belgyógyász-, gasztroenterológus-, pancreatológus- és endoszkópos orvosként. A fenti klinikai jellegű témakörök mellett a pancreas gyulladásos és tumoros betegségeinek kísérletes vizsgálataival is foglakozom, erről szólnak kandidátusi és MTA doktori disszertációim. Szabadidőmben a Szeged körüli töltésen szoktam futni.

Dr. Teleky Béla

1953. Június 9.-én született Sopronban
1982 óta a bécsi Egyetem (AKH) Sebészeti Klinikáján dolgozik.
Általános- és Érsebész szakorvos. Érdeklődési területe a Colorektális onkológiai sebészet, az Érsebészet, Minimálisan invazív sebészet.
Az  AKH Sebészeti Klinikája Igazgató helyettese.
Alapítója és 2003 óta a EFR (európai Colorectális Carcinoma Társaság) Elnöke
2006 óta az MST Tiszteletbeli tagja, több nemzetközi folyóirat társszerkesztője.

Dr. Timár József

Tumor Progressziós Osztály, Országos Onkológiai Intézet, Budapest. 1998-ig az SE 1.sz. Patológiai és Kísérleti Rákkutató Intézetének voltam egyetemi tanára, 1999-től az Országos Onkológiai Intézet Tumor Progresszióval foglalkozó osztályát vezetem. Kutatóként a daganatos progresszióval foglalkozom, érdeklődésem középpontjában a melanóma és a fejnyaki daganatok állnak. Igyekszem az alapkutatási tapasztalatokat klinikai kutatásokban hasznosítani így több klinikai fázisvizsgálatban is részt vettem. Újabban az un. célzott terápiák prognosztikájával és prediktív patológiájával foglalkozom, így kerültem kapcsolatba a gasztrointesztinális traktus daganataival is.

Dr. Tornai István

1981 óta dolgozik a Debreceni Egyetem II. Belgyógyászati Klinikáján. Belgyógyász, gasztroenterológus, jelenlegi beosztása tanszékvezető egyetemi docens. PhD-ját 1991-ben a Leuveni Katolikus Egyetemen védte haemostasis témakörben. 1992 óta foglalkozik kiemelten a hepatologiával. Érdeklődési köre a krónikus vírus hepatitisek kezelése, ezen belül nagyon fontos a veseelégtelenségben szenvedő betegek kezelési lehetőségei. Kiemelt gondozási feladat a vesetranszplantált vírushordozó betegek köre. További fontos érdeklődési terület a cholestatikus májbetegségek, elsősorban a primer sclerotizáló cholangitis, ill. a májbetegségek és a haemostasis kapcsolata. Relatíve nagy májtranszplantált beteganyaggal is rendelkezik.

Dr. Varró Vince

Diplomáját a Szegedi Orvostudományi Egyetemen szerezte 1949-ben, pályafutása a szegedi belgyógyászati klinikán indult. Az akadémiai doktori fokozatot 1965-ben nyerte el, 1970–91 között Szegeden a Belgyógyászati Klinika tanszékvezető egyetemi tanára volt. 1991-től emeritus professzor. A Magyar Gasztroenterológiai Társaság egyik alapítója, kezdettől főtitkára, majd 10 éven át elnöke. Több könyv szerzője vagy szerkesztője, számos hazai és külföldi monográfiában írt fejezetet, több mint 400 közleménye jelent meg; ez utóbbiaknak mintegy fele nemzetközi folyóiratokban. Számos hazai és külföldi tudományos társaság tiszteletbeli és rendes tagja. Az Eötvös József-koszorú (MTA) és több más kitüntetés birtokosa

Dr. Verckei András

PhD, a PTE OEKK Sebészeti Klinika adjunktusa. Sebész, gastroenterológus szakorvos. Fő érdeklődési területe a laparoszkópos, a gyomor és a vastagbél sebészet.

Dr. Zaránd Attila

Az Uzsoki utcai Kórházban, a Jakab Ferenc professzor úr által vezetett Sebészeti és Érsebészeti Osztályon dolgozom sebészként. Érdeklődési köröm a haladó laparoscopos sebészet, az onkológiai- és májsebészet. Fokozatszerzésem folyamatban van, a munkám címe: "A máj ischemia-reperfúziós károsodásának foszfodiészteráz-gátlóval történő befolyásolása patkány-modellen". Sebészeti osztályunkon működő "molekuláris genetikai munkacsoport" tagjaként tumorgenetikai kutatásokban is részt veszek.